De NV Sportpaleis, de uitbater van de gelijknamige concertzaal in Antwerpen, gaat de Hasseltse Grenslandhallen en de Ethias Arena overnemen. Tegen het einde van dit jaar zouden de contracten rond moeten zijn.

"De Sportpaleisgroep is verheugd en trots door het Hasseltse stadsbestuur en de vzw Grenslandhallen te zijn uitgekozen voor de exploitatie van de Grenslandhallen", aldus Jan Van Esbroeck, de manager van de NV Sportpaleis, in het persbericht dat de overname aankondigt.

In totaal hadden 15 bedrijven hun interesse laten blijken voor de overname van de Hasseltse zalen. Nu zijn die nog in handen van het stadsbestuur en de vzw Grenslandhallen, maar ze doen het financieel slecht en de gebouwen zijn verouderd. Daarom werd er gezocht naar een private overnemer.

De vzw Grenslandhallen en de groep rond het Sportpaleis zullen nu verder onderhandelen om tot een akkoord te komen over de exacte voorwaarden. Bedoeling is om tegen eind december alle contracten rond te hebben, zodat vanaf 1 januari 2012 de operationele leiding van de Grenslandhallen aan de Sportpaleisgroep overgedragen kan worden.

De Hasseltse burgemeester Hilde Claes (SP.A) toont zich in het persbericht heel tevreden over de beslissing. "Met de keuze voor de NV Sportpaleis heeft men duidelijk gekozen voor een geloofwaardig bedrijf dat garanties biedt op tal van grote evenementen in Hasselt."

Volgens Het Belang van Limburg gaat de NV Sportpaleis voor de exploitatie van het Hasseltse zalencomplex samenwerken met de VMMa (Vtm en Q-Music), Studio 100, Golazo en concertprogrammator Live Nation.

Bron : Belga